Kedves Mindenki!

A HM HIM „Hadtörténelmi Délutánok” sorozat 2014. november 29-én, szombaton 13 óra 30 perckor folytatódik a HM HIM (1014-Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti Tóth Ágoston termében.

Ezúttal dr. Solymosi József (HM HIM Hadtörténelmi Levéltár) tart előadást „A Magyar Néphadsereg az 1960-as években: szervezeti és fegyverzeti korszerűsítés, valamint az Egri csillagok” címmel. Az előadást a szokásos fórumrész követi.

 

A másik, HD-keretekben zajló sorozatról

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a második világháború magyarországi szárazföldi hadműveleteinek 70. évfordulója alkalmából hadtörténeti előadássorozatot indított. Az előadásokat jómagam tartom.

Az előadások 2014. szeptember és 2015. április között havi egy alkalommal kerülnek megrendezésre.

Célunk a 70 esztendővel ezelőtt lezajlott hadi események bemutatása, az ezekkel kapcsolatos újabb kutatási eredmények megosztása a szélesebb közvéleménnyel. A felvezető (mintegy 75-80 perces) előadást minden esetben fórum követi, amelynek keretében hozzászólások és kérdések formájában közösen dolgoznánk fel egy-egy hónap hadi krónikáját, érdeklődés esetén a részletekre is kitérve.

A harmadik előadás 2014. november 29-én, szombaton 10.00 órakor kezdődik a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1014-Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti Tóth Ágoston termében.

A 3. téma: 1944 novembere.

A belépés mindkét rendezvényre mindenki számára ingyenes!

 

Üdvözlettel:

Számvéber Norbert

Szerző: ambasa  2014.11.18. 00:00 Szólj hozzá!

Címkék: Hadtörténeti Délutánok

A bejegyzés trackback címe:

https://karosszektabornok.blog.hu/api/trackback/id/tr16867395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása