Kedves Mindenki!

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum „Hadtörténelmi Délutánok” sorozata 2012. november 24-én, szombaton 13 óra 30 perckor folytatódik a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1014-Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti „Tóth Ágoston” termében.

Először könyvbemutatóra kerül sor. Besenyei Gábor: Vérrel elnyert jutalmak – Német katonai kitüntetések és jelvények, 1936-1945 című kötetét dr. Sallay Gergely főtanácsos, a HM HIM Hadtörténeti Múzeum osztályvezetője mutatja be.

14 óra 30 perctől dr. Domokos György főtanácsos és dr. Kelenik József alezredes tart előadást „Ágyúk, várak, várostromok a reneszánsz korban” címmel. Az előadást a szokásos fórumrész követi.

A belépés továbbra is ingyenes.

Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk!

Üdvözlettel:

Számvéber Norbert

Szerző: ambasa  2012.11.10. 00:00 2 komment

Címkék: Hadtörténeti Délutánok

A bejegyzés trackback címe:

https://karosszektabornok.blog.hu/api/trackback/id/tr654895592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambasa 2012.11.24. 22:28:38

Túl sokat nem vártam a mai előadástól, de kellemesen csalódtam. Az első előadó nagyon jól illusztrálva bemutatta a lövegek fejlődését a kezdetektől az 1650-es évekig. Közérthető volt, kerülte a szakbarbár kifejezéseket. A második előadó témája az erődök átalakulása volt, amelyet az ostromlövegek megjelenése és fejlődése okozott.Itt is sok és kitűnő illusztráció segítette a megértést. Az erődök mellett bemutatásra került az árok és aknaharc, és a különböző tüzes védőfegyverek, bizonyítva az emberi leleményesség határtalan voltát.

Nem tudok mást mondani, aki nem jött el erre a tartalmas három órára sokat veszített...

TG

HPetyo 2012.11.28. 03:04:33

Igen, érdekes volt. Sokat nem tudok a korról, így különösen tetszett. Nem volt száraz vagy unalmas egyik rész sem.
Várom már a decemberit is.
süti beállítások módosítása