Amikor megtudtam, hogy kiküldött tudósítónk, Ghulk barátom, idén is tiszteletét teszi a hadijátékosok Mekkájába, két dolog jutott azonnal eszembe. Egyik hogy jó lenne, beszerezni néhány újabb figurát, amire már nagyon régen fájt a fogam, a másik, hogy soha jobb alkalom mint hogy megkérjem írja meg személyes beszámolóját a rendezvényről.Szerencsémre, szerencsétekre kötélnek állt, amiért köszönettel tartozok neki! Alább olvashatjátok, friss ropogós élménybeszámolóját...

blog118-18.jpg

A reggeli viszonylag korai kelés (5-kor már fent voltam) és összepakolás (enni- és innivaló készítés) után laza sétával elértem a 7-kor induló gyorsvonatot, majd kis várakozás után már robogtam a brit főváros felé.

János megkért, hogy minél hamarabb érjek fel, eredetileg péntek este fent aludtam volna, de mivel újra maraton volt Londonban (és meg 76 millió más rendezvény) így minden szállás tele volt.

Kis bolyongás után (éljen a Northern Line mindkét fele :D) a könnyű vasútra várva az vonat összes utasa az Excelbe tartott (pont a térkép mellett álltam és mindenki a Custom House for Excel megállott kereste az ujjával). Mivel nem tartottam valószínűnek, hogy a szexi spanyol tinilányok és a futóruhában levő nyugdíjasok is mind wargamerek, ezért nyugtáztam újra több kongresszus van egy időben.

A megállókat bemondták a vonaton, és azt is, milyen rendezvényhez tudunk leszállni (Salute, International Cake Day, londoni maraton regisztráció és International Liver Congress)

A sor hatalmas volt, de nem kicsi segítséggel bejutottam (sajnálatos módon nem volt korábbi vonat Közép-Angliából, ahol jelenleg lakom).

Őszinte leszek, kb. 78 kép készült, mivel az első pár óra szájtátással, és sűrű “azt a kurva”-zással telt. Nagyobb volt az alapterület is, mint tavaly, kb 150 árus volt kint, nem számolva a klubok demo asztalait. Minden híresebb figura gyártó képviseltette magát.

Csak a Forge World stand-nál 45 percig álltam sorba (igen, kgb...nem volt kispályás a dolog:)) 6 eladó volt a pult mögött, de csak kettő kassza. Ezt megfejelték azzal, hogy amit nem tudsz megvenni azt később free shipping-el kiszállítják. Ehhez adatfelvétel kell, amit bepötyögtek a gépbe, lassan ment, mert mindenki olyat akart, ami éppen nem volt náluk. (HorusHeresy-ből feltankoltak a srácok, de pl. DkoK figurakbol semmit sem hoztak)

Egy részét a listámnak megtaláltam két standnál is, így egy hobbitársunk kérését hamar letudtam, de Ambasa dolgaihoz János segítségét kellett kérnem (a Musketeer Minis-t a Gripping Beast-nél, míg az Artizan cég figuráit a North Star Miniatures-nál találtuk meg).

Sok dolgot itt láthattunk először:

-Perry-ek új mesterdarabjai, Foot Knights neven

-Dropzone Commander új egységei, és terepelemei (mágnesvasút és védelmi lézer, valamint új frakció, a Resistance)

-Jugula (SAGA-hoz hasonló gladiátor játék, de itt akciókártyákat használsz a támadásra)

-SAGA-hoz az új műanyag arabok (ugyebár az új téma most a keresztes háborúk)

-FireForge Games mongoljai, illetve azok green-jei (tevelovasok, és sima lovasíjaszok)

-Még több lézer vágott terepelem (komplett western város, épülő házakkal, árnyékszékkel, bútordarabok, akasztófa, stb)

-Crossed Lances (lovagi torna szabályok)

-Warlord Games Beyond the Gate of Antares sci-fi figurai

-És rengeteg szép terepasztal, és figura.....

Ami érdekesség volt számomra, az hogy több terepasztal volt WW1 témában, mint WW2:) Igen, centenáriuma van az első világháborúnak, tudom. Új asztal dizájn a hegyre való rohamozás:)

Ha valaki végigjárta az egész showt, akkor minimum 6 korszakot akar majd játszani 7 féle méretarányban.... Nehéz megállni, hogy ne vegyél semmit....

A fotóim sajnos telefonnal készültek, de igyekeztem mindent lefotózni, ami megragadta a figyelmet, meg ha néha csak távolról...

blog118-01.jpg

blog118-02.jpg

blog118-16.jpg

blog118-17.jpg

blog118-13.jpg

blog118-05.jpg

blog118-14.jpg

blog118-15.jpg

blog118-10.jpg

blog118-07.jpg

blog118-08.jpg

blog118-09.jpg

blog118-06.jpg

blog118-03.jpg

blog118-04.jpg

blog118-11.jpg

blog118-12.jpg

Az összes képem megtekinthetőek a Facebook profilomon.

A Hadijátékos blog ide vágó bejegyzése.

Még egyszer köszönet Jánosnak, nélküle sokkal nehezebb lett volna (főleg a bejutás), jövőre nem biztos hogy megyek, de ez évben meg találkozunk Antwerpenben. :)

Salute, Crisis:D

Ghulk

Szerző: ambasa  2014.04.15. 00:00 Szólj hozzá!

Címkék: rendezvény Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://karosszektabornok.blog.hu/api/trackback/id/tr846025912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása