Kedves Mindenki!

A HM HIM „Hadtörténelmi Délutánok” sorozat 2014. október 25-én, szombaton 13 óra 30 perckor folytatódik a HM HIM (1014-Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti Dísztermében.

Ezúttal Antal Gábor tart előadást „Tengeri hadműveletek a Salamon-szigetek térségében, 1942. augusztus-december” címmel. Az előadást a szokásos fórumrész követi.

 

A másik, HD-keretekben zajló sorozatról

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a második világháború magyarországi szárazföldi hadműveleteinek 70. évfordulója alkalmából hadtörténeti előadássorozatot indít. Az előadásokat jómagam tartom.
Az előadások 2014. szeptember és 2015. április között havi egy alkalommal kerülnek megrendezésre.
Célunk a 70 esztendővel ezelőtt lezajlott hadi események bemutatása, az ezekkel kapcsolatos újabb kutatási eredmények megosztása a szélesebb közvéleménnyel. A felvezető (mintegy 75-80 perces) előadást minden esetben fórum követi, amelynek keretében hozzászólások és kérdések formájában közösen dolgoznánk fel egy-egy hónap hadi krónikáját, érdeklődés esetén a részletekre is kitérve.
A második előadás 2014. október 25-én, szombaton 10.00 órakor kezdődik a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1014-Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti Dísztermében.

A 2. téma: 1944 októbere.

vagyis:
- az alföldi páncéloscsata;
- a "Panzerfaust" akció;
- a magyar 1. hadsereg harcai ebben a hónapban;
- a szovjet 46. hadsereg a Duna-Tisza közén
.

A felvezető előadást jómagam tartom. Ezt a téma megbeszélése követi a fórumrészben.

A belépés mindkét rendezvényre mindenki számára ingyenes!

Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk!

Üdvözlettel:

Számvéber Norbert

Szerző: ambasa  2014.10.14. 00:00 Szólj hozzá!

Címkék: Hadtörténeti Délutánok

A bejegyzés trackback címe:

https://karosszektabornok.blog.hu/api/trackback/id/tr716746935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása