cikk252-01.JPGImmár hatodik alkalommal került megrendezésre a békásmegyeri Márton-napi Makett-verseny. Sajnos különböző okokból még sohasem sikerült eljutnom ide, de szerencsére idén sikerült bepótolnom eme elmaradásomat. A rendezvényt hagyományosan a GoForgo Utazási Iroda rendezi, akinek az egyik profilja, pont a makettezők és a repülésbarátok utaztatása, különböző rendezvényekre. Így kézenfekvő volt, hogy maga is rendezzen egyet. Sajnos tavaly előttig ez a rendezvény időben egybe esett a gödöllői makett-versennyel, de szerencsére ma már összehangolják a két rendezvény időpontját.

Ez a rendezvény az általam eddig látott makett-versenyektől gyökeresen eltért. Itt nincs vérre menő verseny, a győztesről közönségszavazás dönt. Talán e miatt, nem is komoly, ugyanakkor szerintem itt egy kezdő makettező is tudd eredményt elérni, egy jó ötlettel. A kiállítás hangsúlyozott témája a repülés, de azért akadt egy-két harcjármű, polgári jármű, néhány figura, három Csillagok Háborúja makett és még egy hajó is. Ugyanakkor itt megjelentek olyan diorámák, amely más makett-versenyen szinte elképzelhetetlenek (jó ez nem igaz, mert bemutató jelleggel ott volt némelyik Mosonmagyaróváron, de sajnos ott elvesztek a kavalkádban). Ilyen a különböző várak, a középkori piac, vagy éppen a Bujtor-filmek ihlette diorámák. A kiállítás gerincét a repülők dominálták, amely egy jó része csak kiállítási tárgy volt, és nem nevezett pályamű. Ugyanakkor más ilyen rendezvényekhez képest szokatlanul sok, talán a fele polgári gép volt, ami nekem nagyon tetszett. Itt volt megépítve a Malév valamennyi típusa, illetve más magyar légitársaságok és szervezetek nagyvasai. Ennyi polgári repülőgépet utoljára Bécsben láttam.

cikk252-02.jpg

cikk252-03.jpg

cikk252-04.jpg

cikk252-05.jpg

cikk252-06.jpg

cikk252-07.jpg

cikk252-08.jpg

cikk252-09.jpg

cikk252-10.jpg

cikk252-11.jpg

cikk252-12.jpg

cikk252-13.jpg

cikk252-14.jpg

cikk252-15.jpg

cikk252-16.jpg

cikk252-17.jpg

cikk252-18.jpg

Sajnos tendencia, hogy Budapesten már évek óta nem sikerül jó, vagy inkább nagyszabású makett-versenyt rendezni, és ez alól a békásmegyeri rendezvény sem kivétel. Azonban ez nem biztos, hogy ebben az esetben baj, mert ahogy láttam itt nem a versenyen és a börzén, hanem sokkal inkább egy baráti összejövetelen van a hangsúly, illetve egy hétvégi program biztosítása a környező lakótelep családjainak. A börze kicsi, ugyanakkor van kedvcsináló látvány-makettezés, és repüléstörténeti előadások, amely miatt a rendezvény a maga nemében páratlan. Tapasztalataim szerint ezt kiválóan teljesítette, látva sok családot a csodálkozó apróságokkal a remélhetőleg a jövő makettezőivel. Valószínűleg pont a verseny komolytalansága, teszi lehetővé, hogy ez a rendezvény más legyen, mint a többi hasonló összejövetel. Itt nem kell görcsölni azon, hogy mit tudom megvenni börzén, hogy hányadik leszek a versenyen, viszont lehet szórakozni és tété nélkül indulni. Mindez adja meg a báját ennek a rendezvények, amely remélem ilyen is marad, mert kell egy ilyen is…

cikk252-19.JPG

Ambasa

Szerző: ambasa  2017.11.14. 00:00 1 komment

Címkék: rendezvény makettezés Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://karosszektabornok.blog.hu/api/trackback/id/tr8513250629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HPetyo 2017.11.14. 19:31:26

Az az Ötvös Csöpis sorozat de jó! :)
süti beállítások módosítása