Kedves Mindenki!

A HM HIM „Hadtörténelmi Délutánok” sorozat a nyári szünet után 2014. szeptember 27-én, szombaton 13 óra 30 perkor folytatódik a HM HIM (1014-Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti „Tóth Ágoston” termében.

Ezúttal ismét Kiss László tart első világháborús haditengerészeti előadást „Macskák a tengeren – a Lion-osztály csatacirkálói és a Tiger” címmel. Az előadást a szokásos fórumrész követi.

A belépés továbbra is díjtalan.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

A másik HD-keretekben zajló új sorozatról

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a második világháború magyarországi szárazföldi hadműveleteinek 70. évfordulója alkalmából hadtörténeti előadássorozatot indít. Az előadásokat jómagam tartom.
Az előadások 2014. szeptember és 2015. április között havi egy alkalommal kerülnek megrendezésre.
Célunk a 70 esztendővel ezelőtt lezajlott hadi események bemutatása, az ezekkel kapcsolatos újabb kutatási eredmények megosztása a szélesebb közvéleménnyel. A felvezető (mintegy 75-80 perces) előadást minden esetben fórum követi, amelynek keretében hozzászólások és kérdések formájában közösen dolgoznánk fel egy-egy hónap hadi krónikáját, érdeklődés esetén a részletekre is kitérve.
Az első előadás 2014. szeptember 27-én, szombaton 10.00 órakor kezdődik a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1014-Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti Dísztermében.

Az 1. téma: 1944. augusztus vége – 1944. szeptember vége: A Kárpátoktól a magyar Alföldig.

A belépés itt is mindenki számára ingyenes!

Üdvözlettel:

Számvéber Norbert

Szerző: ambasa  2014.09.16. 00:00 3 komment

Címkék: Hadtörténeti Délutánok

A bejegyzés trackback címe:

https://karosszektabornok.blog.hu/api/trackback/id/tr346615879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2014.09.16. 11:53:09

Szeptember 27-én lesz a Honvédfesztivál is Pákozdon...

ambasa 2014.09.16. 13:08:29

@bogesz001:

A délelőtti program a tervek szerint folyamatos lesz és hónapról hónapra fogja feldolgozni a magyarországi harcokat. Talán, így hogy egész napos a program már megéri nektek is néha-néha z eljönni, pl. akkor, amikor a székesfehérvári harcokról lesz szó.

TG

ambasa 2014.09.27. 21:54:36

Na lezajlott mindkét előadás. A másodikról nem írnák sokat Kiss László hozta a tőle megszokott magas színvonalat. Természetesen ugyan ez igaz a délelőtti programra Számvéber Norberttel kapcsolatban is. Mégis ez utóbbihoz néhány gondolat. Ha minden jól megy ez egy nyolc részes sorozat lesz a tervek szerint minden hónapban az adott 70 évvel korábbi események kerülnek feldolgozásra. A tervek szerint más előadók is lesznek, erre nagyon kíváncsi leszek, bár van egy elképzelésem, pl a jövő hónappal kapcsolatban. A mostani előadás a szokásokhoz hasonlóan megcáfolt néhány, a köztudatban meggyökeresedett legendát, az Árpád-vonallal és a tordai-csatával kapcsolatban, illetve árnyalta azok képét, legalább is nálam. Ugyanakkor remek wargame ötletet is adott az erdélyi, illetve az Árpád-vonallal kapcsolatos megismert részletek. Szerintem sajnálhatja mindenki, aki nem volt ott...

TG
süti beállítások módosítása